top of page

Nyföddfotografering i Stockholm

Som trebarnsmamma vet jag att den första omtumlande tiden med en liten nyfödd går otroligt snabbt. I dimman av hormoner och sömnbrist är det faktiskt svårt att i efterhand minnas den. Att föreviga den lilla de första dagarna i livet med nyföddfoto är väldigt värdefullt för framtiden.

Jag bokar en preliminär tid 7-10 dagar efter bf och så håller vi kontakten och stämmer av när den lilla tittat ut. Ju yngre bebisen är desto lättare går fotograferingen, men jag har full förståelse för att man kanske inte orkar så mycket som man önskar den första tiden. Känns det inte rätt så går det självklart bra att avboka eller boka om lite längre fram. Även äldre bebisar går jättebra att fota, men man får räkna med fler vakenbilder och mindre poserat. Det finns ingen ålder som inte är värd att förevigas!
 

Självklart passar vi på att ta familjefoton och syskonfoton om det finns, både tvåbenta och fyrbenta är välkomna. Man känner sig sällan som sitt piffigaste jag som nyförlöst, men av erfarenhet vet jag att just dessa foton älskas extra mycket om några år. Många föräldrar är väldigt glada att jag övertalade dem om att vara med på bild.

Nyföddfotograferingen sker i min studio i Järfälla där allt den lilla behöver för nyföddfoto. Fotograferingen tar 2-3 timmar, det är den lilla som styr. För att kunna ta klassiska nyföddfoton behöver den lilla sova. Jag har några knep, som att linda in babyn i en sjal. Då känner de sig trygga och kommer snabbare till ro.

En del familjer önskar mycket rekvisita, andra vill ha det mer avskalat och enkelt. När ni kommer till studion går vi igenom vad ni önskar er för foton.

Ta gärna med enkla kortärmade toppar (mörka eller ljusa) till er själva. Då bebisen är avklädd är det fint om ni kan vara hud mot hud. Till mammor finns även kläder att låna i studion. Läs mer om kläder här.

Kontakt

Pastill Foto

Järfälla Stockholm

info@pastillfoto.se

bottom of page